Ergonomi kontorstolen

Forside Ergonomi Ergonomi kontorstolen

Ergonomi for kontorstolen

Ved administrativt og skærmrelateret arbejde er vi afhængige af vores kontorstol. Stolen skal fungere på en måde, så vi ikke får gener af at anvende den, selv om det drejer sig om mange timer hver dag.

Vi har i vores program to forskellige stoleserier, der bygger på hver deres ergonomiske forståelse.

Löffler kontorstolene med bevægeligt sæde

Löffler stolene har et såkaldt biomekanisk optimeret bevægelsesmønster.

  • Ryglænet følger dine bevægelser.
  • Som noget særligt for denne type stole, følger sædet også dine bevægelser – endda til alle sider.

Hvorfor er et bevægeligt stolesæde godt?

  • Kroppen kræver bevægelse for at fungere godt.
  • Kroppens ledbrusk bl.a. disci i ryggen får kun næring ved bevægelse.
  • Muskelområderne skal på lignende måde have næringsstoffer til genopbygning og via et aktivt kredsløb have borttransporteret affaldsstoffer.

Hvad betyder det for mig?

  • Såfremt vi sidder statisk på en stol i længere tid uden bevægelse, vil vi lettere få spændinger i lænd og nakke/skuldre samt tendens til at falde lidt sammen.
  • Ved skiftet mellem bevægelse og afslapning aktiveres og forstærkes rygmuskulaturen, og vi bliver mindre sårbare overfor skader.

Malmstolene der bygger på en kombination af støtte, aflastning, afslapning og bevægelse.

Støtten får man ved at kontaktfladen er så stor som mulig. Ryglænet skal dog være udformet så det hjælper ryggen med at beholde sin naturlige S- form, uden rygmusklerne spændes statisk. Ryggen S-form varierer fra person til person, derfor må ryglænets form også kunne tilpasses den enkelte person.

Når vi med den rigtige støtte får en god aflastning, har kroppen også nemmere ved at være afslappet. Blodcirkulationen fungerer bedre i en afslappet muskel end i en spændt muskel.  Bevægelse og variation er vigtigt for kroppen. Stolens balance gør det nemt hele tiden at foretage de opgaverelaterede bevægelser. Denne variation og bevægelse skal bidrage til en så optimal blodcirkulation som muligt.

Hvilken stol skal jeg vælge?

Ligesom vi mennesker er forskellige, vil det være forskelligt, hvilken stol der passer bedst til den enkelte og den funktion, de skal udføre.

Uanset hvor god en kontorstol man har, er det vigtigt at variere arbejdsdagen; stå op ved hæve/sænke bordet noget af tiden og supplere med en balancestol nogle timer hver dag. Når man først har prøvet det et stykke tid, vil man ikke undvære det igen. Det er nemt at mærke effekten.