Design

Forside Design

Designere

Vi har gennem vores leverandør Löffler adgang til helt specielle designstole.

Günter Beltzig

Design møbler fra  Günter Beltzig, der er uddannet industridesigner på Werkkunstschule Wuppertal. Han har bl.a. arbejdet i designafdelingen hos Siemens i München.

I 1968 præsenterede Günter Beltzig selv den meget visionære FLORIS- stol, der med et slag gjorde ham kendt over en stor del af verden.
Floris findes i dag på MOMA i New York, Rijksmuseum Amsterdam, og Neue Sammlung Nürnberg. Den har ligeledes været med på talrige udstillinger bl.a. i Centre Georges Pompidou, Musée d’Orsay Paris samt Vitra Design Museum. Med mellemrum bliver den handlet hos internationale auktionshuse.

Fem år efter FLORIS præsenterede Gunter Beltzig en ny siddeskulptur PEGASUS. Den blev kun fremstillet i 20 eksemplarer.
I anledning af Günter Beltzigs 70 års fødselsdag i april fik firmaet Löffler mulighed for at lave en edition produktion på 399 eksemplarer af denne siddeskulptur.

Når de er solgt, bliver den sandsynligvis aldrig produceret mere. Find den under designstole.

Günter Beltzig har også haft stor interesse for børn og har tegnet mange spændende legepladser der i dag findes i mange lande. Hans børnestol JUNIOR findes under undervisnings- og børnestole.

Marc Newson

Som der står om MARC NEWSONS værker: ” Fra saltbøsse til rumskib”, og sikkert er det, at den australsk fødte designer, som nu er bosiddende i London, har bevæget sig inden for et bredt område med sine design, og han er måske den mest indflydelsesrige industridesigner inden for sin generation.

MARC NEWSONS design er bl.a. karakteriseret ved stærke skulpturelle og organiske former, som det eksempelvis ses hos ORGONE og BUCKY. På sin første udstilling viste MARC NEWSON ”the Lockheed Lounge” et stykke design der har sat flere verdensrekorder på auktion. Bl.a. blev den solgt i 2009 for pund 1.100.000 på auktion hos Phillips de Pury & Company.

Mange af hans arbejder er lavet for kendte brands og har opnået status af moderne design ikoner, og han har modtaget adskillige priser.

Hans arbejder udstilles i flere store museums samlinger bl.a. MOMA i New York, Londons designmuseum, Georges Pompidou Centeret i Paris og Vitra Design Museum.

Vil man vide mere om MARC NEWSON, er der i sidste halvdel af 2012 kommet et komplet opslagsværk over MARC NEWSONS arbejder. Det er på 601 sider og kan i en særlig flot edition udgave begrænset til 100 eksemplarer erhverves til den nette sum af 32.500 kr. Den findes også i en mere ydmyg udgave til 6.000 kr.

Hans ORGONE og BUCKY findes under kategorien design. 

Werner Blaser

Werner Blaser er en meget usædvanlig arkitekt, møbeldesigner og forfatter. Hans biografi og arbejde er karakteriseret ved intensiv undersøgelse og dokumentation af Alvar Aalto, Ludvig Mies van der Rohe og den klassiske kinesiske og japanske arkitektur.

Han startede som møbelsnedker med diplom i Basel. Tog derefter til Skandinavien og var hos ALVAR AALTO i Helsinki. Næste stop var Chicago Insitiute of Design. Derefter videre til Institut for arkitektur ved Illinois Institute of Technology. Her sluttede han af med fotograferingskursus, ikke noget dårligt kursus, når man tænker på de fremragende billeder, hvormed han har dokumenteret arkitektur over en stor del af verden. Her havde han også sin første kontakt med Mies van der Rohe, som han senere fik et nært samarbejde med bl.a. under udarbejdelsen af ”Mies van der Rohe – The Art of Structure”, samt en hel del andre bøger om Mies van der Rohe arbejde.

Midt i halvtredserne opholdt Werner Blaser sig i Japan. Det blev til bogen ” Tempel and Teahouse in Japan”. Senere i halvfjerdserne bad det kinesiske arkitektur selskab ham om at dokumentere det klassiske kinesiske gårdhus. Fra 1957 til 2006 arbejdede han med udgang punkt i Basel, som arkitekt, forfatter, designer og dokumentarist. Siden 2007 har han opbygget en enestående samling af arkitektoniske fotografier, og et omfattende arkitektonisk bibliotek med 4000 bøger. Samlingen hedder ”Living Archive”. Nogle af Werner Blasers møbler findes under kategorien design.