Vippestole

Forside Ergonomi Vippestole

Vippestole med Ergo Top

Hvorfor vippestol?

Det er hårdt arbejde for kroppen at sidde ned. Det kræver meget af muskulaturen i ryggen og især lænderegionen. Derfor er det vigtigt, at den stol, man vælger, giver mulighed for at styrke rygmuskulaturen og for bevægelse og aflastning, når der er brug for det.

En stivnet stilling med en statisk holdning betyder ofte, at rygmusklerne sygner hen, og det kan medføre kroniske lændesmerter.

At skifte siddestilling og bevæge sig giver et større velbefindende.

Hvis man ikke har en stol med bevægelse i sæde og ryg, kan det være en god ide med en vippestol, der kan bruges det antal timer om dagen, man har behov for. Flere af vippestolene er samtidig rigtig god ståstøtte stole.

Hvad er Ergo Top?

At bevæge sig mens man sidder.

Den patenterede Ergo Top teknologi er udviklet ud fra konceptet, at man skal bevæge sig, mens man sidder. Ergo Top i stolen bevirker, at sædet er bevægeligt og følger dine bevægelser.

Ergo Top teknologien sikrer – i det omfang der er behov for det – en permanent bevægelse i muskulaturen, samtidig med man sidder.

I Tyskland anbefaler bl.a. IGR (Interesseorganissation for lærere på rygskoler) Ergo Toppen ubetinget. Begrundelsen er, at funktionen styrker rygmuskulaturen og båndskiverne, forebygger holdningsskader samt forbedrer iltoptaget i kroppens celler.

Vippestole med Ergo Top

– en familie af vippestole

Ergo familien består af en række forskellige vippestole, balancestole og ståstøtte stole. De har alle Ergo Top, som giver et sæde, der følger dine bevægelser.

Nogle af stolene i Ergo familien har samtidig en rund bevægelig bund. Det adskiller dem, fra alt hvad du kender, ved at den har dobbeltvip og ekstra bevægelighed, da bevægelsen er både i sæde og bund. En effekt af dette er også en øget koncentration.

Ergo famlien består af:

  • Stole med dobbeltvip i sæde og bund til voksne og børn.
  • Ståstøtte stole med dobbeltvip.
  • Arbejdsstole med vip i sædet.
  • Taburetter med vip / bevægelse i sædet.
  • Høje arbejdsstole med bevægelse i sædet.

Se oversigt over vippestole her.

Stolene bruges på kontor, i receptionen, i skoler og institutioner, ved pakkeborde, på klinikker og laboratorier, i hjemmet mv.

Gode effekter af vippestol

– og andre stole med bevægeligt sæde.

At bevæge sig, når man sidder, er godt for ryghvirvler og ryggens diskusskiver.

Bruskskiverne mellem ryghvirvlerne – disci – har godt af bevægelse i dagtimerne, da bevægelse tilfører ”næring” til skiverne, så de ikke tørrer ud.
Endvidere er det en fordel, at disci belastes ensartet og ikke kun i den ene side, som det sker, når man sidder med bøjet ryg i længere tid.

Undgå krampe i musklerne

Man bevæger sig hele tiden en smule, når man sidder på en stol med bevægeligt sæde. Det betyder, at musklerne ikke anspændes i arbejdet med at holde kroppen fast i en bestemt position. Den stadige bevægelse betyder også, at rygmusklerne bliver styrket, og at det er nemmere at sidde med den korrekte holdning. Mange rygproblemer skyldes netop svage rygmuskler.

Undgå problemer med kredsløb og vener

Når man sidder på en almindelig stol, hviler der ofte et tryk på lårets underside. Det gør sig især gældende for mennesker med korte ben. Det kan give problemer med blodgennemstrømningen. Derfor er det vigtig at vælge den rigtige stol, der passer til den størrelse man har og at stolesædet er bevægeligt. Når man bevæger bækkenet fremad for at nå sin arbejdsplads, bevæger sædet sig med, og man undgår tryk på undersiden af lårene. Når man bruger benene til at holde balancen på stolen, er bevægelser i lægmusklerne med til at presse blodet tilbage til hjertet.

Hold led og ledbånd i form

Led og ledbånd behøver motion, for at du kan holde dem i god form og undgå stivhed. Fra naturens hånd er led ikke skabt til et statisk tryk. Led skal derimod bevæges let hele tiden, hvilket stimulerer slimhinderne – en slags smøring af ledene.
Når man hele tiden bevæger sig lidt på stolen, undgår man den meget stærke smerte, når man skal op og i gang igen, hvis man har gigtsmerter.

Et sundt åndedræt

Når man sidder rigtigt, klemmer man ikke de indre organer. Dermed opnår man et dybere og bedre åndedræt.