En ergonomisk kontorstol

Forside En ergonomisk kontorstol

Ergonomi for kontorstolen

Ved administrativt og skærmrelateret arbejde er vi afhængige af vores kontorstol. Stolen skal fungere på en måde, så vi ikke får gener af at anvende den, selv om det drejer sig om mange timer hver dag.

Vi har i vores program to forskellige stoleserier, der bygger på hver deres ergonomiske forståelse.

Löffler kontorstolene med bevægeligt sæde

Löffler stolene, hvor sædet er bevægeligt, så det hele tiden følger kroppen bevægelser, kombineret med en dynamisk rygstøtte. Den aktiv-dynamiske siddestilling, man opnår på det bevægelige sæde, forebygger rygproblemer. Bevægeligheden stimulerer holdningsapparatet til en konstant aktiv medvirken.

Malmstolene der bygger på en kombination af støtte, aflastning, afslapning og bevægelse.

Støtten får man ved at kontaktfladen er så stor som mulig. Ryglænet skal dog være udformet så det hjælper ryggen med at beholde sin naturlige S- form, uden rygmusklerne spændes statisk. Ryggen S-form varierer fra person til person, derfor må ryglænets form også kunne tilpasses den enkelte person.

Når vi med den rigtige støtte får en god aflastning, har kroppen også nemmere ved at være afslappet. Blodcirkulationen fungerer bedre i en afslappet muskel end i en spændt muskel. Bevægelse og variation er vigtigt for kroppen. Stolens balance gør det nemt hele tiden at foretage de opgaverelaterede bevægelser. Denne variation og bevægelse skal bidrage til en så optimal blodcirkulation som muligt.

Hvad skal jeg vælge?

Ligesom vi mennesker er forskellige, vil det være forskelligt, hvilken stol der passer bedst til den enkelte og den funktion, de skal udføre.

Uanset hvor god en kontorstol man har, er det vigtigt at variere arbejdsdagen; stå op ved hæve/sænke bordet noget af tiden og supplere med en balancestol nogle timer hver dag. Når man først har prøvet det et stykke tid, vil man ikke undvære det igen. Det er nemt at mærke effekten.